Saucen der passer til næsten alt - her nok til 4.
1 lille løg
1 spsk smør
1 spsk karrypasta (færdigkøbt) eller 2 spsk stødt karrypulver
1 ¼ dl tør hvidvin
1 1/4dl hønsebouillon
2 dl fløde
salt, friskkværnet peber
evt citronsaft
Pil løget og hak det så fint som muligt.
Smelt smørret i en stor gryde eller i en pande.
Steg løget glasklart ved svag varme.
Rør så karrypastaen eller pulveret i og bland det godt med fedtstoffet og løget.
Hæld vinen ved, skru op til middel varme, og lad det koge et øjeblik.
Tilsæt bouillon og fløde. Lad det koge uden låg til en cremet sauce.
Rør af og til, så det ikke brænder fast i bunden.
Efter 10-15 minutter er saucen dejlig cremet.
Nu skal den kun smages til med salt og peber, måske også med et stænk citronsaftfærdig!
Smager godt sammen med kalkunschnitzel, kyllingebrystfilet, dampet fisk, ris og grønsager, pasta. kj pr. portion: 800
Variant:
Stærk karrysauce
Hvor stærkt saucen smager, afhænger naturlivis af den anvendte karry, så det skal man være opmærksom på, når man køber ind. Hvis man absolut vil have det stærkt, kan man stege 1-2 knuste chilier, noget hvidløg og hakket, frisk ingefær sammen med løgdet giver en herlig asiatisk aroma. Godt til risretter med eller uden kød.