Logo

Fiskefond 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg fiskeben og hoveder
1-2 grofthakkede løg
det hvide af 1 porre, strimlet fint
½ grofthakket fennikel
40 g smør eller 2 spsk olie
5-6 persillestilke
3 dl tør hvidvin eller halvt så meget Noilly Prat
4-5 hvide peberkorn

Fiskebenene hugges i mindre stykker og svitses blidt i gryden med grønsagerne.
Vin tilsættes og gives et opkog.

Vand tilsættes til det dækker, bringes i kog og simrer i 20 eller højst 30 min.
Fiskefond må ikke koge længere, idet man risikerer at trække bitterstof ud af fiskebenene.
Sies, koges ned til ca ⅓ og smages til

Tips:
Hvis man ikke kan skaffe fennikel, kan man til sidst krydre med lidt stødt fennikel.
Bemærk også, at den saft eller suppe man får, når man damper friske muslinger, er et fremragende tilskud til en fiskefond.
Så hvis man det ikke bruges til den muslingeret, man er ved at tilberede, betaler det sig godt at si og gemme suppen i fryseren til en anden gang

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her