I en lille husholdning kan en hel svinemørbrad række til
flere dage. Du kan skære noget af den ud til mørbradbøffer, og bruge resten som
strimler til en hurtig wokret.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid; 15-40 min.
afhængig af korntype
#
2 dl spelt eller andre hele korn
250 g kål
2-3 gulerødder
1 squash
½ grøn peberfrugt
2-3 porrer
250 g afpudset svinemørbrad
1 spsk olie
1 lille rød chili
3 spsk sojasauce
2 tsk honning eller sukker
2 spsk hvidvinseddike
Pynt: dild
*
Kog spelten som angivet på pakken.
Fjern evt. grove yderblade fra kålen, og skær et stykke af
den uden om stokken.
Snit kålen i fine strimler.
Snit gulerødder, squash og peberfrugt på samme måde.
Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
Skær mørbraden i tynde strimler.
Dup dem med køkkenrulle, så de er tørre, når de skal steges.
Varm en wok eller stegegryde godt op.
Den skal være så varm, at du ikke har lyst til at holde
hånden over wokken i mere end ca. 10 sekunder - ellers begynder grønsagerne at
småkoge og bliver bløde i stedet for sprøde.
Kom olie i den varme wok, og brun kødet heri.
Tilsæt grønsagerne, og steg dem sprøde under kraftig
omrøring i nogle min.
Tilsæt fintsnittet chili, evt. uden frøene, som er meget
stærke.
Rør sojasauce, honning og eddike sammen, og hæld det i retten.
Bland med de kogte korn, og kog i få min.
Smag retten til med mere sojasauce, honning og eddike.
Pynt med dild, og server straks.
Tips: Du kan spare på kogetiden, hvis du køber forkogt spelt
eller andre korn.