Det er skønt med torskerogn, der kan bruges på mange måder. Der er frisk torskerogn i februar. Køb og kog
en stor portion - det er godt både til aftensmad og i madpakken. Læg rognen i
en gryde med kogende, letsaltet vand og lad den simre ved ganske svag varme
under låg ca. 30 min. Lad den afkøle i kogevandet.
Stegt torskerogn: Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 5 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
#
400 g kogt
torskerogn (evt. konserves)
15 g smør eller 1
spsk olie
125 g knoldselleri
1-2 gulerødder
1 dl cremefraiche 18
eller 9%
1 spsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk kapers
1 bdt persille
salt og peber
Tilbehør: brød eller
kartofler
*
Skræl selleri og
gulerødder og riv dem groft.
Kast dem i en gryde
kogende, letsaltet vand og tag dem op efter ½-1 min.
Læg dem straks i
iskoldt vand og lad dem så dryppe godt af.
Pisk cremefraiche
samen med sennep, citronsaft, kapers og hakket persille.
Smag til med salt og
peber og vend grønsagerne i.
Træk hinden af
torskerognen og skær den i skiver.
Steg rognen på en
varm pande med smør og olie 1-2 min. på hver side.
Server med
sellerisalat og brød eller kartofler.
Forslag til tilbehør:
kartofler, ris eller brød