Brug store, faste
squash til en sund og velsmagende "pasta". Squashstrimlerne skal ikke
koges, men blot lunes med finhakket løg og hvidløg, der er sauteret i olie.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til
Kødsauce:
250 g magert hakket
kød
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 chili
2 stilke bladselleri
1-2 gulerødder
1-2 stilke rosmarin
1 spsk. kold presset
olie
400 g tomater eller
1 brik purerede tomater
friskkværnet peber
Spaghetti:
1 stor gul eller
grøn squash (500 g)
1 løg
1 spsk olie
1 fed hvidløg
en håndfuld frisk
oregano eller basilikum
friskkværnet peber
*
Sådan laves
Pil løg og hvidløg
og hak dem fint.
Rens chilien og hak
den fint.
Rens bladselleri og
gulerødder og snit dem fint.
Skyl
rosmarinstilkene, træk bladene af og hak dem fint.
Brun kødet i en
gryde med olie og tilsæt løg, hvidløg og chili.
Lad det stege nogle
min. og tilsæt så gulerod, bladselleri og rosmarin.
Steg under omrøring
et par min.
Skær tomaterne i
både og blend dem til pure med 2 dl vand.
Hæld det i gryden og
giv det et opkog under omrøring.
Lad saucen simre i
min. 20 min. og gerne 1 time.
Smag til med
friskkværnet peber.
Vask squashen og
skær den i tynde strimler som spaghetti på et mandolinjern - eller i tynde bånd
med en kartoffelskræller.
Pil løget og hak det
fint.
Sauter løgene bløde
og blanke i en gryde med olie.
Tilsæt squash og
hvidløg.
Steg et par min.
under omrøring, tilsæt oregano eller basilikum og friskkværnet peber.
Anret
squash-spaghettien med kødsauce og server straks.
----------- ooo OÔO ooo -----------