Hver uge serveres der lasagne på rigtig mange middagsborde
rundt omkring i Danmark, og det forstår vi godt. Lasagne er nemlig både lækkert
og lynende hurtigt, og så vækker det glæde og mæthed hos både store og små.
Har du lyst til at give din klassiske lasagne et lille
diskret smagstwist eller er du blot på jagt efter lidt flere grønne strejf på
middagsbordet, så er denne spinatlasagne lige noget for dig! Vil du have en
lækker salat til, kan vi anbefale en frisk tomatsalat til.
Personer: 4. Tid:25 minutter. Ovntid: 25 minutter
# Det skal du bruge til spinatlasagne:
16-20 lasagneplader, gerne grønne
ovnfast fad
Ostefyld:
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg
200 g friskost, fx ricotta eller hytteost
1-2 spsk. pinjekerner
salt og friskkværnet peber
2 æg
Spinatfyld:
500 g frisk spinat
1 tsk smør
salt og friskkværnet peber
1 kugle frisk mozzarellaost
revet parmesanost efter smag
*
Sådan laver du spinatlasagne:
Ostefyld: Hak basilikum og hvidløg.
Pisk det sammen med friskost, pinjekerner, salt, peber og æg
i en skål.
Tænd ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad, og læg lidt af ostefyldet i bunden af
fadet.
Dæk med et lag lasagneplader.
Læg lidt mere af ostefyldet på, og læg et nyt lag lasagneplader
over.
Spinatfyld: Skyl spinaten godt, og damp den i 20 sekunder
med blot få skefulde vand i gryden.
Hæld vandet fra, og tilsæt smør, salt og peber.
Læg halvdelen af spinaten oven på lasagnepladerne i fadet.
Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel halvdelen af
skiverne oven på spinaten.
Dæk med et lag lasagneplader.
Fordel resten af ostefyldet ovenpå og så endnu et lag
lasagneplader.
Slut af med det sidste spinat, mozzarellaskiver og et lag
revet parmesan.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til ostefyldet er
stivnet.
Lad lasagnen hvile lidt i ovnens eftervarme.