Nyd
en nem og lækker pasta-ret midt i mellem at det går løs med julemad og
julegaver. Arbejdstid:
25 min. Koge-/stegetid: ca. 15 min. 4 personer
#
300
g frisk spinat
100
g tørsaltet bacon
3 spsk
olie
2
fed hvidløg
1
bundt forårsløg
1 tsk
citronskal (økologisk)
salt
og peber
100
g sorte oliven med sten
500
g frisk pasta (fx pappardelle eller fettuccine)
evt.
1 rød chili
evt.
friskrevet parmesan
*
Skyl
spinaten grundigt i en stor balje med rigeligt koldt vand.
Tag
spinaten op, og lad den dryppe af i en sigte.
Skær
bacon i strimler, og svits dem gyldne i en stor gryde.
Læg
dem på en tallerken.
Kom
olie i gryden, og svits spinaten, til den falder sammen.
Det
er kun godt, hvis der er lidt væske.
Tilsæt
finthakket hvidløg, forårsløg i skiver og fintrevet citronskal.
Smag
til med salt og peber.
Kog
pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Dryp
den kogte pasta af i en sigte, og vend den hurtigt sammen med den varme spinat.
Vend
bacon og oliven i pastaen, og server straks.
Drys
evt. finthakket chili og parmesan på toppen.
TIPS:
Server evt. citronbåde til pastaen til at dryppe over hver portion. Hvis du
smager spinaten til med citron i gryden, mister den lynhurtigt sin friske,
grønne farve.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin