Her er en portionsomelet med grønsagsfyld. Med æg og lidt
andre råvarer er det ganske let at fremtrylle et måltid, hvad enten det skal
være solid morgenmad, let frokost eller noget mættende til middag. Æg egner sig
også til resteretter, hvor de så nemt som ingenting maskerer en levning fra
gårsdagens middagsbord.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
6 æg
2 dl kaffefløde
5 spsk hvedemel
salt og peber
35 g smør
purløg
persille
2 forårsløg
2 stilke bladselleri
250 g champignon
½ citron
3 dl reven ost
*
1. Lav først fyldet til.
Skær forårsløg og bladselleri i tynde skiver, der svitses i
15 g smør over svag varme.
2. Rens friske champignon og skær dem i skiver, der lægges
ned til løg og selleri et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt hakket purløg og persille.
3. Pisk æggene sammen.
Rør en jævning af mel og fløde; rør den ned i æggemassen.
Rør klippet purløg og 20 g smeltet smør i.
4. Hæld æggemassen op i et målebæger.
Steg 4 omeletter, en ad gangen, på en pande.
Lad de halvstivnede omeletter glide ned på et fad, fyld dem
og fold omeletterne sammen.
5. Drys omeletterne med reven ost og lad dem gratinere i
ovnen ved stærk overvarme, til osten er gylden.
Drys med persille og server rugbrød og smør til.