Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i
fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte
retter og humus.
Hurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens
lade sig gøre. Du får her opskriften på nem aftensmad, som er let at lave...Velbekomme
Til 4 personer. Kikærter i blød samt koge: 9 timer.
# Ingredienser
200 g tørrede kikærter
salt
4 majskolber
400 g spinat, frisk
olie
600 g hakket oksekød
1 tsk smør
* Tilberedning
Skyl og sæt kikærterne i blød i vand på køl 8 timer.
Skyl og kog dem møre i letsaltet vand i ca en time.
Tag en ært op og bid i den, for at mærke, om de er møre, men
med bid.
Fjern blade og tråde fra majsene, skær toppen til, så majsen
kan ’stå’.
Skær nu majskornene fra oppefra og ned.
Læg dem i en gryde, overhæld med vand, drys med lidt salt og
dryp med lidt olie.
Kog op og lad majskornene koge et par minutter, til de har
den ønskede mørhed og det ønskede bid.
Skyl spinaten grundigt, der kan gemme sig meget jord i
spinat, og den skal ikke knase af jord.
Kom spinaten i en gryde med 2 spsk olie og lidt salt.
Lad spinaten blive mør og reduceret, læg den i en sigte, så
lidt af væden løber fra.
Form og hak kødet, krydr med salt og peber og steg i olie og
smør.
Anret kødet med kikærter, spinat og majs, i én skøn
forening.
Tips: Hvis du har travlt, kan du bruge kikærter fra
dåse, majs fra dåse eller frost og frossen spinat.
Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i
fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte
retter og humus. Vægten fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de
200 g tørrede kikærter her til 400 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren.
Og hvis de tages fra fryseren, til denne ret, skal de lige
have et opkog, evt. her sammen med majskornene.
Som alternativ til oksekød, ville hakket kalv og svin
(karbonade/krebinet) være et godt valg.
Energi: Protein 10 g. Kulhydrater 12 g. Fedt 5 g. Energi/
pers 574 kcal. Fedtenergi 34 %