Rør farsen med æg, smør, salt, løg, gulerod og krydderurter.
Smør en randform med smør eller margarine.
Fordel halvdelen af fiskefars en i randen.
Rul fiskefileterne sammen fra hale til hoved og fordel dem rundt i randen.
Drys dem med lidt salt.
Bred resten af fiskefars en over rullerne i et jævnt lag.
Dæk randformen med alufolie.
Stil randen på rist i gryden, hæld 2 dl vand ved.
Trykkog 10 minutter - afkøl langsomt.
Varm imens ærter, rejer eller muslinger i lidt smeltet smør i en gryde ved siden af.
Rør mayonnaise og ymer sammen med salt, citronsaft og krydderurter til en grøn sauce.
Vend randen ud på et fad og anret ærter, rejer og muslinger i midten.
Server saucen og evt. flûte eller butterdejssnitter til.
Tips:
Fiskefarsrand kan også serveres med stuvet spinat eller andre grønsager.
Der kan røres torskerogn, hakket spinat eller tomatpure i fiskefars en, inden. den koges.
Fiskefarsen kan også koges i springform eller lagkageform, deles i to lag og serveres:
- varm sammenlagt med en skaldyrsstuvning eller
- kold sammenlagt med en salat rørt af mayonnaise, cremefraiche, asparges og rejer.