Hjemmelavede fiskeboller i en god karrysauce med friske
grønsager, bliver måske børnenes nye favorit. Rør evt. en dobbeltportion fars
og steg halvdelen til frikadeller til frokosten i morgen.
Arbejdstid: ca. 30 min. Koge/stegetid: ca. 20 min. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
Fiskeboller:
275 g lyssej eller torskefilet
½ tsk groft salt
½ løg
2 spsk hvedemel eller majsstivelse
1 æg
1 dl mælk eller fløde
salt og peber
½ liter fiskebouillon
Sauce:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
25 g smør
1-2 tsk karry
2 spsk hvedemel
3-4 dl siet bouillon
evt. 1 dl fløde eller kokosmælk
Tilbehør:
250 g gulerødder
250 g frisk eller frossen spinat
150 g ris
*
Hak fisken med en kniv eller brug en foodprocessor.
Rør farsen med salt.
Riv løget og rør det i farsen sammen med mel, æg og mælk.
Krydr med (salt og) peber og form farsen til boller.
Pocher dem i næsten kogende bouillon i ca. 8 min.
Skræl gulerødderne og snit dem fint.
Tilsæt gulerødderne de sidste 3 min. af bollernes kogetid.
Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
Skræl ingefæren og hak den fint.
Sauter de hakkede ingredienser blanke i en gryde med smør og
tilsæt karry.
Varm igennem under omrøring og rør melet i.
Tilsæt bouillon og kog saucen igennem i 10 min.
Skyl og slyng spinaten frossen spinat tøs op og afdryppes.
Vend spinaten i saucen og smag til med salt og peber.
Afdryp fiskeboller og gulerødder og vend dem i saucen.
Server med kogte ris.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin