Croque monsieur er et fransk ord for en varm toast af
smørristede brødskiver smurt med sennep, skiver af kogt, røget skinke og bagt
eller gratineret med ost. En Croque madame er det samme, men suppleres på
toppen med spejlæg, der er hvælvede som en kvindes barm.
1-2 personer. Er du alene så halver evt. portionen. Arbejdstid: 20
min. Stegetid: ca. 10 min.
#
2 store skiver surdejsbrød eller hvedebrød
30-50 g smør
1 spsk dijonsennep
4 skiver kogt skinke (evt. røget)
1 tomat
4 skiver mild ost
2 æg (hvis Croque madame)
15 g smør
salt og friskkværnet peber
Pynt: bredbladet persille
*
Croque monsieur:
Steg brødskiverne sprøde i smør på den ene side.
Smør sennep på den ristede side af brødskiverne.
Læg skinke, tomatskiver og ost oven på.
Læg brødskiverne tilbage på panden, og varm dem igennem ved
svag varme i ca. 5 min.
Croque madame:
Smelt smør på en slip let-pande.
Slå æggene ud på panden, og steg dem ved svag varme, til æggehviderne
er stivnede.
Læg et spejlæg på hver Croque madame, og nyd dem frisklavet.
Pynt med persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin