Logo

Brændende kærlighed med røget laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brændende kærlighed med røget laks

 

Her er en ny variant af den klassiske ret, hvor den stegte bacon er erstattet med røget laks.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer

 

#

Kartoffelmos:

1½ kg melede kartofler

4 dl sødmælk

25 g smør

½ tsk groft salt (pas på, laksen salter også)

friskkværnet peber

 

Til "kærligheden":

2-3 løg

25 g smør

ca. 200 g røget laks (uden skind og ben)

1 bundt purløg

Tilbehør: evt. rugbrød

*

 

SKRÆL kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

Kog dem ca. 20 min. i usaltet vand, til de er helt møre.

Hæld vandet fra (gem lidt), og damp kartoflerne tørre i gryden.

Mos dem med et en kartoffelmoser eller en stor gaffel.

 

VARM mælken, og rør den i mosen til en passende konsistens.

Tilsæt smør, og smag mosen til med salt og peber.

 

PIL løgene, og skær dem i tynde skiver.

Steg dem gyldne i en gryde med smør. Skær laksen i små terninger.

 

ANRET mosen med stegte løg og røget laks, og drys med fintklippet purløg.

Server med rugbrød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.953 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her