Logo

Bondesuppe med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bondesuppe med rodfrugter


En nem og fyldig suppe, som kan varieres efter indholdet i køleskabet. Brug de grønsager du har, det behøver ikke at være rodfrugter. Erstat evt. en del af væsken med en dåse hakkede eller purerede tomater.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 25 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g rodfrugter (fx gulerødder, persillerod, pastinak, selleri og kålrabi)

2 kartofler

1 løg eller porre

1 fed hvidløg

150 g bacon (tern)

1 l bouillon (vand + terning)

frisk timian

salt og peber

Tilbehør: groft brød

*

 

Rens rodfrugter og kartofler og skær dem i tern.

Pil løg eller rens porre og snit det fint.

Pil hvidløg og hak det fint.

Steg bacontern gyldne i en gryde og tilsæt løg eller porre og hvidløg.

Steg et par min. under omrøring og tilsæt bouillon eller vand plus bouillonterning.

Giv det et opkog og fjern skum.

Tilsæt rodfrugter, kartofler og timian og lad suppen simre, til alt er mørt (ca. 15 min.)

Smag til med salt og peber og server med brød evt. gratineret med persillesmør.


Tips: Persillebrød: rør lidt blødt smør sammen med lidt dijonsennep, hakket persille, evt. knust hvidløg, salt og peber. Smør det på skiver af lyst brød og gratiner dem under ovnens grillelement.


 


Bondesuppe med rodfrugter


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 5.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her