Logo

Bagt torsk med sennepsdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagt torsk med sennepsdressing

 

Dejlig fisk bagt i ovnen. Serveret med frisk sennepsdressing og sauterede persillerødder med pærer, citron og timian.

4 portioner. 30 min

 

 

# Ingredienser:

500 g renset torskefilet uden skind

10 g smør

2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

50 g grofthakkede hasselnøddekerner

 

Sød sennepsdressing:

250 g kvark 0,3%

2 spsk sød fransk sennep eller ravigottesauce

3 spsk vand

½ tsk groft salt

15 g smør

6 persillerødder i stave (ca. 400 g)

2 spsk friskpresset citronsaft

2 uskrællede pærer i både, fx clara frijs (ca. 200 g)

2 spsk hakkede friske timianblade

½ tsk groft salt

100 g rensede babyspinatblade

Tilbehør

240 g groft brød

*

Sådan gør du:

Del torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir.

Fordel små smørklatter på fiskestykkerne og drys med citronskal, salt og peber.

Kom de hakkede nødder i et lille ovnfast fad og stil dem ved siden af fisken.

Sæt fisk og nødder midt i en kold ovn.

Indstil på 225 °C og bag i ca. 12 min - traditionel ovn.

 

Sød sennepsdressing:

Vend kvark, sennep, vand og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Smag til.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits persillerødderne i ca. 4 min.

Tilsæt citronsaft, pærer, timian og salt og steg i yderligere ca. 1 min.

Anret persillerødder og pærer i et fad på en bund af spinatblade og drys med de ristede hasselnødder.

Server sammen med sennepsdressing, den bagte fisk og brød.

 

Energiindhold for hele retten: 9070 kJ. Energifordeling: Fiber: 44,3 g. Protein: 32%. Kulhydrat: 42%. Fedt: 26 %

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her