Artiskokken er en tidselagtig staude, hvis blomsterhoveder
både er yderst dekorative og smager himmelsk.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
#
2 store artiskokker
½ citron
5 stk hel sort peber
2 hårdkogte æg
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
1 tsk dijonsennep
frisk basilikum
salt og peber
Tilbehør: brød
*
SKÆR stok og top af artiskokkerne, og kog dem møre i
letsaltet vand med citronskiver og hele peberkorn i ca. 20 min.
PIL og hak de hårdkogte æg.
Rør dem sammen med mayonnaise, cremefraiche, sennep, hakket
basilikum, salt og friskkværnet peber.
TAG artiskokkerne op, og vend bunden i vejret, så vandet kan
løbe af.
Åbn bladene let, og fjern de inderste blade.
Skrab trådene af bunden med en ske, og læg artiskokkerne på
to tallerkener.
Fyld æggesalaten i artiskokkerne og server med brød.
TIPS: Artiskokkerne spises ved at trække bladene af ét ad
gangen, evt. dyppe dem i dip, og trække kødet af med tænderne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin