Persillestegt kylling er en klassiker. Her har vi brugt
nogle saftige lår til retten i stedet for en hel kylling.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 45 min. Stegetid. 20-25 min.
#
2 hele kyllingelår
salt og peber
1 bundt bredbladet persille
30 g hasselnødder
1 tsk citronskal (øko)
1 tsk paprika
1 spsk olie
15 g smør
Spidskålssalat:
½ lille spidskål
1 lille fennikel
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
Mormordressing:
1 dl piskefløde
2-3 tsk citronsaft
1 tsk sukker
1 spsk peberrod
Rabarberkompot:
250 g
rabarberstilke
50 g
sukker
Tilbehør:
brød eller kartofler
*
Rens
rabarberstilkene, og skær dem i 4 cm lange stykker.
Bland
dem med sukker, og varm det forsigtigt op på en slip let-pande, til sukkeret
smelter.
Varm
igennem i 2-4 min. - de skal akkurat være møre, men endelig ikke koge ud.
Hæld
kompotten i en skål, og lad den køle af.
Læg kyllingelårene på skind siden, og skær benene ud med en
skarp kniv, uden at skære gennem skindet.
Krydr kødsiden med salt og peber.
Skyl og hak en håndfuld persilleblade, og bland dem med
hakkede nødder og fintrevet citronskal.
Fordel det på kødet, rul sammen, og luk med snor eller
kødnåle.
Drys de fyldte kyllingelår med paprika, salt og peber, og
steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med olie og smør eller i ovnen ved
180 °C i ca. 20 min.
Skær kålen i både, skær stokken ud, og snit kålen fint.
Rens fennikelknolden, halver den på langs, og skær stokken
ud.
Snit den papirtyndt på en mandolin, og bland med kål, olie,
citronsaft, salt og peber.
Rør fløde med citronsaft og sukker, og smag til med
friskrevet peberrod, salt og peber.
Dryp den over salaten.
Server de fyldte kyllingelår med salat, kompot og evt. brød.
TIPS: Du kan også grydestege kyllingelårene med 3-4 dl
bouillon, og lave en dejlig sauce.