Pimientos de padron er små, grønne pebre fra Spanien, som
varierer i sødme og styrke. Nogle af dem er søde og nogle stærke, og man kan
ikke helt vide, hvornår de er hvad. Ingen af pebrene er dog alt for stærke, så
du kan trygt tage en ordentlig bid. Pebrene smager ikke godt rå, men skal en
tur på panden, før den gode smag kommer frem.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
½ rulle gedeost
200 g pimientos de padron
50 g rucola
6-8 jordbær (100 g)
1 tsk honning
olivenolie til stegning og til dressingen
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Kom den halve gederulle i et lille ovnfast fad, og stil den
i ovnen i 10-12 min.
Skyl de grønne pebre, og steg dem herefter på en varm pande
med lidt olie.
Du skal hverken fjerne stilken eller kernerne, men lægge dem
hele på panden.
Vær forsigtig, for de kan godt sprutte lidt.
Steg pebrene et par minutter på begge sider, til de bliver
gyldne.
Skyl rucolaen og rens jordbærrene, og skær dem i skiver.
Bland honningen med 2 spsk olie, lidt salt og peber, og stil
til side.
Fordel rucola på et fad, og kom herefter de grønne pebre og
jordbærrene på.
Tag gedeosten ud af ovnen, og fordel den bløde ost på
salaten.
Hæld dressingen over, og server straks, evt. sammen med et
stykke godt brød.
TIPS: De små grønne pebre fås fra tid til anden i større
supermarkeder, og ellers skal du nok forbi en mellemøstlig grønthandler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin