Lette og luftige æblemuffins med crunchy mandler, perfekte
med lidt cremefraiche til dessert eller til en hyggelig stund om eftermiddagen.
Til 1 person - gang
op til ønsket antal. Arbejdstid: 15 minutter Koge/stegetid: 35 minutter
Fryseegnet
#
30 g groft knækbrød
25 g sukker eller
sukrin efter smag
½ tsk bagepulver
lidt vaniljekorn
1 tsk kanel
1 æble
1 æg
75 g ylette
5 g hakkede mandler
silikone
muffinsforme
*
Knus knækbrødet i en
minihakker. Bland det sammen med sødemiddel, bagepulver, vaniljekorn og kanel.
Riv æblet groft og
rør det i dejen sammen med æg og ylette.
Hæld dejen i små
silikone muffinsforme og kom de hakkede mandler ovenpå.
Bag muffinsene i en
varm ovn ved 200 °C i ca. 35 min.
Kalorier | | 313 kcal |
Protein | 16 g | (16 %) |
Kulhydrat | 61 g | (63 %) |
Fedt | 10 | (21 %) |
Kostfibre | 8g | |
Månedens slanketip:
Du bør spise mindst 20-25 gram fibre om dagen, for de både mætter og fremmer
fordøjelsen. Fibre får du bedst via grønsager, frugter og kornprodukter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin