Giv et par tykke
koteletter sommerligt selskab af letstuvede nye grønsager. Drys med dansk grønt
som dild eller persille eller gør retten fransk med lidt frisk estragon eller
italiensk med frisk basilikum.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
2 tykke koteletter a
ca. 175 g
15 g smør
250 g nye gulerødder
½ blomkål
3 tsk majsstivelse
1 dl kaffefløde
eller madlavningsfløde
150 g grønne ærter
eller frisk spinat
muskat eller
spidskommen
persille, dild eller
anden krydderurt
salt og peber
Tilbehør: nye
kartofler eller brød
*
Rens grønsagerne.
Skær gulerødderne i
mindre stykker og del blomkålen i buketter.
Damp gulerødder og
blomkål i letsaltet kogende vand ca. 5 min.
Tag grønsagerne op
og jævn 3 dl af væsken med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Tilsæt fløde og smag
til med salt og peber, revet muskat eller lidt knust spidskommen.
Vend alle
grønsagerne i saucen og lad det simre til alt er gennemvarmt.
Dup koteletterne
tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber.
Brun koteletterne på
en pande med smør 1 min. på hver side.
Skru ned til middel
varme og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side, til de er akkurat
gennemstegte.
Server koteletterne
med de stuvede grønsager, grønt drys og det valgte tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin