Grillet kotelet og dampede grønsager - det er slankemad - Helt enkelt og alligevel meget velsmagende.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 tykke koteletter
500 g nye kartofler
1 bdt nye gulerødder
25 g smør
frisk kørvel, dild eller persille (efter smag)
salt og peber
*
Skrub kartofler og gulerødder helt rene.
Del dem evt. i mindre stykker.
Læg kartoflerne i en sauterpande med smør og 1½ dl vand,
salt og peber.
Damp dem næsten møre under låg ca. 10 min.
Læg gulerødderne ved kartoflerne og damp ca. 5 min. under
låg.
Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en
grill, grillpande eller alm. pande 1 min. på hver side.
Flyt dem ud til lidt lavere varme eller skru ned for varmen
og steg dem færdige 4-6 min. på hver side efter tykkelse.
Vend dem et par gange undervejs.
Vend friskhakkede krydderurter i grønsagerne og server med
de grillstegte (eller pandestegte) koteletter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin