Basis i de grønne
bøffer er kogte kikærter. Du kan også bruge hvide bønner, kidneybønner eller
kogte grønne bønner.
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
1 lille løg
(finthakket)
1 fed hvidløg
(finthakket)
1 spsk olie
1 dåse kikærter
100 g grønne ærter
½ tsk stødt
spidskommen
½ tsk stødt
koriander
% tsk stødt chili
50 g durummel
olie til stegning
2 burgerboller
Tzatziki:
1 dl græsk yoghurt
½ agurk
frisk mynte
salt og peber
*
Sautér finthakket
løg og hvidløg bløde i olie og tilsæt de afdryppede kikærter og grønne ærter.
Varm igennem under
omrøring og tilsæt krydderier.
Hæld det over i en
foodprocessor og kør det til en grov fars.
Tzatziki: Flæk
agurken og skrab kernerne ud.
Skær agurken i tynde
skiver og vend sammen med yoghurt, hakket mynte, salt og peber.
Form farsen til to
eller fire bøffer og vend dem i mel.
Steg dem gyldne på
en pande med olie (2-3 min. på hver side) og server i lune boller med tzatziki.
Tips: Du kan
erstatte de tørrede krydderier med 1 tsk karry.
Du kan vælge at
lægge 100 g tørrede kikærter i blød dagen før og koge dem møre ca. 40 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin