Logo

Blomkålssuppe med soltørrede tomater og sprød skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålssuppe med soltørrede tomater og sprød skinke


Nyd en enkel suppe med masser af smag og fylde. Der skal ganske få soltørrede tomater til at give suppen den gode umami-smag.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/trække/stegetid: 30 min.

 

#

25 g soltørrede tomater

1 liter grønsagsbouillon

1 lille blomkål (400 g)

200 g kartofler

½ dl fløde 9%

80 g serranoskinke i tynde skiver

kørvel eller dild

salt og peber

*

Overhæld de soltørrede tomater med kogende bouillon, og lad dem trække i 15 min.

Læg skinkeskiverne på en bageplade. og steg dem sprøde under grillen i 3-4 min.

Dryp dem af på køkkenrulle.

 

Del blomkålen i små buketter, og blancher dem i letsaltet, kogende vand.

Tag ca. en fjerdedel fra til fyld, og kog resten møre sammen med små skrællede kartoffelstykker, soltørrede tomater og bouillon.

Blend suppen, og kog den igennem med fløde.

Smag til med salt og peber, og tilsæt de sidste blomkålsbuketter.

Server med sprød skinke og kørvel eller dild.

 

TIPS: Du kan også stege skinkeskiverne sprøde på en slip-let-pande.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her