Hold hverdagsmaden
enkel og nem med det, der på engelsk kaldes One pot cooking det hele i en
gryde. Suppler eventuelt med lidt brød. Alle opskrifter er til 2 personer. Er
du alene så halver portionen.
Paella med pølser og peberfrugter
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 35 min. Fryseegnet
#
1 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
½ spsk olie
250 g gode pølser (fx
kålpølser, se tips)
½ liter bouillon
1-2 spsk tomatpuré
125 g ris
2 laurbærblade
125 g frosne ærter
salt og peber
persille
*
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Rens peberfrugterne,
og skær dem i strimler.
Steg løg, hvidløg og
peberfrugter bløde og blanke i en sauterpande eller dyb pande med olie.
Skær pølser i tykke
skiver, og vend dem i grønsagerne.
Tilsæt bouillon,
tomatpuré, ris og laurbærblade.
Giv det et opkog,
skru ned, og lad retten simre uden låg i ca. 25 min. til risene er møre og
væsken er opsuget tilsæt evt. lidt vand om nødvendigt.
Tilsæt ærter, og
varm retten igennem i 3 min. mere.
Smag til med salt og
peber, og server direkte fra panden med et drys persille.
TIPS: Kålpølser indeholder slet ikke kål, men svinekød. Navnet
kommer af, at man skulle have ekstra gode pølser til julens Krøstekål eller
grønlangkål.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
Laks à la lobescoves
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25 min.
#
1 løg
1 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
½ spsk olie
500 g skrællede
kartofler
¼ liter bouillon
1-2 laurbærblade
5 stk hel sort peber
300 g laksefilet
persille, purløg
eller gremolata
salt og peber
Tilbehør: groft brød
*
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Rens
bladselleristilkene, og snit dem fint.
Steg løgene bløde og
blanke i en gryde med olie.
Tilsæt bladselleri
og hvidløg, og lad det simre et par min.
Skær kartoflerne i
store terninger, og vend dem i gryden.
Tilsæt bouillon og
krydderier.
Giv det et opkog,
skru ned, og lad det simre til kartoflerne er møre -12-15 min.
Skær laksen i store
terninger, og krydr dem med salt og peber.
Læg dem ovenpå
kartoflerne, læg låg på, og lad det simre ganske svagt 5-7 min.
Hæld evt.
overskydende væde fra, og vend forsigtigt rundt i retten.
Smag til med salt og
peber, og server med hakket persille eller purløg eller gremolata (finthakket
citronskal, hvidløg og persille) samt brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
Pastagryde med oksekød og tomatsauce
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 30 min. Fryseegnet
#
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 stilke blegselleri
1-2 gulerødder
200 g hakket oksekød
½ spsk olie
salt og peber
1 dåse hakkede
tomater med basilikum og oregano
¼ liter bouillon
eller vand
200 g kort tørret
pasta
frisk basilikum
eller bredbladet persille
Tilbehør:
parmesanost
*
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Rens bladselleri og
gulerødder, og snit dem fint.
Brun kødet i en
bredbundet gryde med olie, og krydr med salt og peber.
Tilsæt løg, hvidløg
og grønsager, og steg under omrøring i 3-5 min.
Tilsæt tomater og
bouillon, og lad retten simre 10 min.
Vend pastaen i
retten, og lad det simre under låg i 10-12 min. til pastaen er mør.
Smag til med salt og
peber, og drys med basilikum eller persilleblade.
Kylling i couscous
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid:
25 min. Fryseegnet
#
1 løg
1-2 fed hvidløg
1-2 gulerødder
275 g kyllingebryst
2 tsk garam masaia
(eller karry)
½ spsk olie
¼ liter
hønsebouillon
10 sorte oliven
2 spsk rosiner
1 økologisk citron (fintrevet
skal+ 1 spsk citronsaft)
125 g couscous
frisk koriander
eller bredbladet persille
salt og peber
*
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Skræl gulerødderne,
og snit dem fint.
Skær kyllingekødet i
terninger, og vend dem med garam masaia, salt og peber.
Brun kødet i en bredbundet
gryde med olie.
Tilsæt gulerødder,
løg og hvidløg, og steg under omrøring i 3-5 min.
Tilsæt bouillon,
oliven og rosiner, og lad retten simre under låg i 8-10 min.
Tilsæt citronskal,
citronsaft og couscous.
Rør rundt, læg låg
på, og sluk for varmen.
Lad retten trække i
ca. 5 min. til couscoussen har opsuget væden.
Vend rundt i retten,
smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.
Drys med frisk koriander
eller persille, og server direkte fra gryden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
Champignon, spinat- og kartoffelkarry
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid:
25 min.
#
1 løg
1-2 fed hvidløg
250 g markchampignon
½ spsk olie
2 tsk karry
500 g skrællede
kartofler
1 dåse kokosmælk
1 pakke frossen hel
spinat (optøet)
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Rens champignonerne,
og skær dem i kvarte.
Brun champignonerne
i en bredbundet gryde eller dyb pande med olie.
Tilsæt løg, hvidløg
og karry, og steg et par min.
Skær kartoflerne i
terninger, vend dem i retten, og tilsæt kokosmælk.
Lad det simre til
kartoflerne er møre, og konsistensen er cremet (ca. 15 min.).
Pres væden af den optøede
spinat, og vend den i gryden.
Varm retten godt
igennem, og smag til med salt og peber.
Server direkte fra
gryden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin