Logo

Stegt rødspætte med sennepssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt rødspætte med sennepssauce

 

Stegt rødspætte, persillekartofler og mild sennepssauce smager af sommer. Og sammen med sprøde og syrlige rabarber er feriestemningen hjemme.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 15 min.

 

#

Rabarberkompot:

1 bundt rabarber (ca. 500 g renset vægt)

2 dl vand

100 g sukker

 

Sennepssauce:

50 g smør

3 spsk hvedemel

½ liter mælk

2-3 spsk grov sennep

salt og peber

 

Rødspætter:

500 g rødspættefileter

1 dl rugmel

50 g smør

 

Tilbehør:

1 kg nye kartofler

*

 

Rens rabarberne, og skær dem i stykker på skrå.

Kog vand og sukker til en lage, og tilsæt rabarberne.

Kog dem ved svag varme i et par min., til de er næsten møre.

Lad dem køle af i lagen.

Tag rabarberne op af lagen ved servering, og anret dem i en lille skål.

 

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og bag det igennem.

Pisk mælken i blandingen lidt efter lidt.

Kog igennem under omrøring, skru ned for blusset, og lad saucen koge ved svag varme i 5 min.

Rør ofte, og smag saucen til med sennep, salt og peber.

 

Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.

 

Krydr rødspættefileterne med salt og peber, og fold dem sammen på midten.

Vend dem i rugmel, og steg dem gyldne og sprøde på en varm pande med smør de skal have 2-3 min. på hver side.

 

Server fiskefileterne med kartofler, sennepssauce og rabarberkompot.

 

TIPS: Du kan bruge hornfisk-, ørred- eller sildefileter i stedet for rødspætte.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her