Pak kyllingebryst ind i lufttørret skinke. Det giver både
smag, og holder kødet saftigt under tilberedningen.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 30 min.
#
4 kyllingebryst
4-8 skiver serrano- eller parmaskinke
4 tykke skiver rugbrød
Flødestuvet spinat:
500-800 g frisk eller frossen spinat
¼ liter piskefløde
salt og friskkværnet peber
lidt fint revet muskatnød
fint revet citronskal
*
Læg 1-2 skiver skinke omkring hvert stykke kyllingebryst.
Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min, til kødet er
akkurat er gennemvarmt.
Skær rugbrødet i tykke stave, og rist dem gyldne i ca 10 min
på en bageplade i den varme ovn.
Rens spinaten.
Kog fløden ind til det halve i en rummelig gryde ved god
varme.
Vend spinaten i den varme fløde lidt ad gangen, og varm den
igennem i nogle min.
Smag til med salt, peber, muskatnød og citronskal.
Skær kødet i skiver, og server med varm flødestuvet spinat
og sprøde rugbrødsstænger.