Du kan bruge alle
typer rodfrugter til denne rustikke pizza: gulerod, pastinak, persillerod,
jordskok, rødbede - vi har brugt lilla gulerødder og persillerod til den på
billedet.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1-1½ time. Bagetid: 30
min.
#
Dej:
15 g gær
2½ dl vand
½ tsk sukker
ca. 300 g pizzamel
(tipo 00)
1½ tsk groft salt
1 spsk olie
lidt durummel
Fyld:
500 g blandede
rodfrugter
1 spsk olie
salt og peber
150 g mozzarellaost
Persillepesto:
1 bundt persille
50 g valnøddekerner
1 fed hvidløg
50 g parmesanost
1 dl olie
*
RØR gæren ud i
vandet (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).
Ælt dejen godt
igennem (5-8 min), og tilsæt salt og evt. olie.
Dejen skal være,
blød og elastisk tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve
tildækket 1 times tid.
Pesto: Skyl
persillen grundigt, og slyng den tør for vand.
Blend/hak den sammen
med valnødder, hvidløg og revet parmesanost.
Spæd med olie lidt
ad gangen, og smag til med salt og peber.
SKRÆL rodfrugterne,
og skær dem i tynde både.
Vend dem med olie,
salt og peber på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved
200 °C i 15-20 min.
VEND dejen ud på
meldrysset bord, og del den i 2 stykker.
Form dem til kugler,
og lad dem hvile 20-30 min. hvis du har tid.
Rul dejen ud til
pizzabunde.
RIV mozzarellaen
groft, og drys den på de rå pizzabunde.
Læg de ovnbagte
rodfrugter på osten, og bag pizzaerne ved 250-275 °C i 10-12 min.
DRYP pizzaerne med
persillepesto, og server straks.
TIPS: Hvis du får
pesto i overskud, kan du fryse den i en isterningebakke. Så er det nemt at tage
en lille portion frem ad gangen. Du kan også bruge en færdigkøbt pesto.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin