Mariner kyllingekød
med citronsaft og steg det på spid sammen med tomater og peberfrugter. Nem og
lækker sommermad.
Arbejdstid: 45 min.
Trækketid: 2-3 timer. Koge/stegetid: ca. 40 min. + tid til optænding. 4
personer
# Ingredienser til Kyllingekebab med
bulgursalat:
4 stk kyllingebryst
uden skind og ben
1 tsk salt
friskkværnet peber
1-2 citroner
ca. 8 træspid
2 tomater
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
olie til grillen
Bulgursalat:
300 g bulgur
½ tsk groft salt
1 agurk
4 store tomater
1 rødløg
3 spsk olie
2 fed hvidløg
1 tsk cayennepeber
eller chiliflager
1 økologisk citron
1 bundt persille
10-12 blade frisk
mynte
Tilbehør: halve
citroner og romainesalat
*
Sådan laves Kyllingekebab
med bulgursalat:
Kylling: Skær
kyllingebrysterne i 3-4 stykker hver og krydr dem med salt og peber.
Læg dem i en
madplastikpose med saften fra citronerne.
Pres luften ud og
slå knude på posen.
Læg den i køleskab
og lad kødet marinere i 2-3 timer.
Skær tomaterne i
kvarte og peberfrugterne i stykker på samme størrelse.
Sæt dem på træspid
sammen med kyllingestykkerne.
Kog bulgur, 6 dl
vand og salt ved svag varme under låg i 10-15 min, eller til alt vandet er
opsuget.
Stil bulguren i
køleskab.
Skær agurk og
tomater i små terninger.
Pil rødløget og hak
det fint.
Bland dem sammen med
bulguren.
Rør olie med knust
hvidløg, cayennepeber eller chiliflager, fintrevet citronskal og citronsaft.
Hak persille og mynte og bland det hele sammen med bulguren.
Smag til med salt.
Tænd grillen.
Pensl risten og kyllingespiddene
med lidt olie.
Brun dem på alle
sider og steg i alt ca. 15 min., til kyllingen er gennemstegt.
Server spiddene med
salatblade, citron og bulgursalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------