Opskrift på en lækker og nem ret med koteletter.... Koteletter
med græskarkerner - opskrift fra madABC.dk...og opskrift på den bedste dessert
med rabarber grød
Det er dejligt at
være i køkkenet og lave mad. Men her om foråret er det også skønt at bruge tid
udenfor. Derfor er denne uges weekend mad ret hurtig at lave, men uden at vi er
gået på kompromis med smagen.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
4 tynde
svinekoteletter (ca. 1 cm tykke)
1 æg (sammenpisket)
2 dl græskarkerner
(grofthakkede)
salt og friskkværnet
peber
1 spsk eller
rapsolie
1 spidskål (stykker)
200 g fine grønne
ærter
Persillepesto med
løvstikke:
1 bdt persille (krus-
eller bredbladet)
1 stilk frisk
løvstikke
30 g valnøddekerner
(eller pinjekerner)
1 fed hvidløg
50 g parmesanost
1 dl olie
evt. citronsaft
salt og peber
Tilbehør: 1 kg nye
kartofler
Pynt: løvstikke
*
Skrub kartoflerne
rene og kog dem ca. 8 min. i letsaltet vand.
Lad dem trække
færdige under låg 8-10 min.
PERSILLEPESTO: Skyl
persille og løvstikke meget grundigt og slyng den tør for vand.
Blend ingredienserne
sammen eller stød dem i en morter smag evt. til med lidt citronsaft.
Vend kødet i æg og
derefter i græskarkerner krydret med salt og peber.
Læg kødet på en varm
pande med olie og steg i ca. 3 min. på hver side ved middelsvag varme.
Græskarkerner bruner
hurtigt og må ikke blive for mørke.
Kødet skal lige
netop være gennemstegt.
Kog spidskål i
letsaltet vand i ca. 5 min.
Tilsæt ærter og hæld
straks kogevandet fra.
Server koteletterne
med rygende varme grønsager, nye kartofler og pesto.
Rabarbergrød med ingefærskum
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min. Fryseegnet. 4 personer.
#
600 g rabarberstilke
125 g sukker
2 dl vand
2 spsk kartoffelmel
Tilbehør:
1½ dl piskefløde
(flødeskum)
2 tsk frisk ingefær
(fintrevet)
*
Skær bladene og lidt
af enderne af rabarberstilkene og skyl dem i koldt vand.
Skær dem i tynde
skiver på ca. 1 cm.
Kog dem ved svag
varme med sukker og halvdelen af vandet.
Kog i ca. 5 min.,
til rabarberne er næsten møre.
Rør kartoffelmel med
resten af det kolde vand.
Tag gryden af varmen
og rør kartoffelmelsblandingen i.
Smag til med sukker
og hæld grøden i en skål.
Drys med lidt
sukker, så den ikke får skind.
Server rabarbergrød
let afkølet eller lun med flødeskum smagt til med ingefær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin