Logo

Kogt hamburgerryg med peberrodssauce og gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt hamburgerryg med peberrodssauce og gulerødder


Hamburgerryg er nem mad, selvom det skal koge og trække i 1 time. Kog gerne et større stykke, end du skal bruge. Kold hamburgerryg kan både bruges i madpakken og som lækkert fyld i fx æggekage, madtærter, pizza, sandwich og smørrebrød.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/stege-/trækketid: 1 time

 

#

500 g hamburgerryg

10 hele sorte peberkorn

250 g blandede urter

 

Sauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

4 dl suppe fra kødet eller bouillon

1 dl piskefløde

1-2 spsk vineddike eller citronsaft

1-2 spsk sukker

salt og peber

1 hel peberrod

 

Ristede gulerødder:

1-2 bundter nye gulerødder

2-3 spsk olie

 

Tilbehør:

kogte kartofler persille eller purløg

*

Læg hamburgerryggen i en gryde, og hæld koldt vand over, så det dækker.

Giv det et opkog, skum urenheder af, og tilsæt hel peber og rensede urter.

Lad kødet simre ved svag varme under låg i 35-40 min.

Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 60 °C.

Lad kødet trække i suppen i 15-20 min.

 

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Tilsæt suppe lidt ad gangen - smag på suppen først!

Hvis den er for salt, må du bruge bouillon.

Kog saucen igennem under omrøring i mindst 5 min.

Tilsæt fløde, og kog det igennem.

Smag til med vineddike, sukker, salt og peber.

 

Skrub eller skræl gulerødderne, og rist dem langsomt gyldne og møre på en pande med olie.

Krydr med salt og peber.


Tag kødet op, og træk hinde eller net af. Skær kødet i skiver.

Smag saucen til med 3-4 spsk friskrevet peberrod, og husk, at den ikke må koge, efter at peber- roden er tilsat, for så kan saucen både blive tynd og bitter, og miste smagen af peberrod.

Server kødet med ristede gulerødder, kogte kartofler, peberrodssauce og persilledrys.

 

TIPS: Brug et stykke helt frisk peberrod til saucen - det smager af mere end den færdigrevne. Skræl det yderste mørke lag af roden, og riv peberroden lige før brug.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her