Logo

Kebab med ærtehummus og tabbouleh

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kebab med ærtehummus og tabbouleh


Nem og dejlig aftensmad bestående af krydrede kødspyd lavet af hakket lammekød. Serveres med en skøn ærtecreme smagt til citron og koriander, også selvfølgelig tabbouleh med mynte

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.

 

# Ingredienser

Kebab:

400 g lam eller kalv i tern

 

Marinade:

2 fed knust hvidløg

2 spsk olie

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt koriander

1 tsk paprika

 

Tabbouleh:

2 dl grov bulgur

3 dl grønsagsbouillon

200 g fine ærter

2 spsk olie

1 spsk citronsaft

salt og peber

4 tomater

½ agurk

3 forårsløg

1 drys frisk mynte

1 drys frisk koriander

 

Ærtehummus:

250 g fine ærter

1 tsk stødt spidskommen

100 g græsk yoghurt

2 fed hvidløg

1 spsk citronsaft

¼ bdt.

frisk koriander

*

Kebab:

Vend kødet i en marinade af hvidløg, olie, spidskommen, koriander, paprika og salt og fordel kødternene på fire spid

 

Tabbouleh:

Kog bulguren i grønsagsbouillon som anvist på pakken

Bland bulguren med frosne ærter, olivenolie og citronsaft og lad det stå til blandingen er helt afkølet.

Smag til med salt og peber og bland så med grofthakkede tomater, agurk i tern, snittede forårsløg og krydderurter.

 

Ærtehummus:

Kom de optøede ærter i en blender sammen med spidskommen, yoghurt, hvidløg, citronsaft og koriander.

Blend til ærterne er findelte og smag til med salt og peber.

Steg/grill spiddene 10-12 min. på medium varme og vend dem jævnligt

Server alle tre dele sammen

 

Tilbehør: Ristede pitabrød

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.780 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her