Skru godt op for krydderurterne, og sæt smagen af Grækenland
på middagsbordet. Den cremede tzatziki er rørt med spinat og passer rigtig godt
til bøffen.
4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 25 mi
n.
#
Spinattzatziki:
500 g spinat
3 dl græsk yoghurt
1-2 fed hvidløg
salt og peber
Græske bøffer:
500 g hakket oksekød
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
50 g feta
1 spsk olie fx olivenolie
Stegte peberfrugter:
3 røde peberfrugter
2 spsk olie fx olivenolie
1 bundt persille
½ citron
Tilbehør:
brød eller pitabrød
oliven - gerne Kalamata-oliven
*
Skyl spinaten.
Varm en stor gryde op, og kom spinaten i gryden.
Rør hele tiden, til spinaten falder sammen.
Lad den koge i 5 min. under jævnlig omrøring, til al væsken
er fordampet.
Lad den dryppe godt af i en sigte, mens den køler af.
Rør yoghurten med presset hvidløg.
Vend spinaten i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Ælt kødet med krydderier.
Tryk små stykker feta ind i kødet, og form det til 4
hakkebøffer.
Brun bøfferne på begge sider på en varm pande med olie.
Skru ned for varmen, og steg i endnu 4 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Skær peberfrugterne i tykke skiver.
Steg dem i olie på en pande ved høj varme i ca. 5 min., så
de får lidt farve.
Hak persillen, og vend med peberfrugter.
Dryp med citronsaft, og smag til med salt.
Server bøfferne med tzatziki, peberfrugter, brød og oliven.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin