Prøv
denne version af den italienske risotto, der passer perfekt til årstiden.
Græskarstykker giver smag og fylde til retten, som krydres med friske
krydderurter og rundes af med parmesanost.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 25 min.
#
1 løg
3-4
spsk olie
4 dl
risottoris
8
dl hønse- eller grønsagsbouillon
1
lille hokkaido græskar
1
bundt frisk oregano eller basilikum
50
g parmesan
1-2
spsk friskpresset citronsaft
salt
og peber
*
Pil
løget og hak det fint.
Svits
løgene klare i en gryde med 1 spsk olie.
Tilsæt
ris, og svits dem med et øjeblik.
Tilsæt
bouillon, og kog op under omrøring.
Skru
ned til lavt blus, og lad risene simre under låg i ca. 15 min.
Rør
af og til.
Skær
skrællen af græskarret, halver det og fjern kernerne.
Skær
græskarkødet i terninger. og steg dem i 2-3 spsk olie på en stor pande, til de
er brune og møre.
Rør
ofte, og krydr med salt.
Vend
halvdelen af græskarterningerne i risottoen sammen med hakket oregano og friskrevet
parmesan.
Tilsæt
evt lidt kogende vand, hvis risene stadig ikke er møre - de skal dog bevare
lidt bid i midten.
Smag
til med salt, peber og citronsaft.
Tilsæt
lidt vand inden servering, så konsistensen er blød.
Anret
risottoen på flade tallerkener, og drys med resten af de stegte græskar og et drys
oregano.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin