Logo

Andebryst med kål og æblemos med peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med kål og æblemos med peberrod

 

Æble, kål og peberrod er en skøn kombination, og sammen med andebryst har du ingredienserne til en velsmagende middag.

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min.  Fryseegnet. 4 personer

 

#

2-4 andebryster

salt og friskkværnet peber

1 lille savojkål

 

Æblemos:

500 g æbler (gerne madæbler)

½ dl vand

50 g sukker (afhængig af æblesort)

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt kardemomme

2-3 spsk friskrevet peberrod

 

Tilbehør:

kogte kartofler

*

 

RIDS skindet på andebrysterne i rudemønster, men undgå at ridse i selve kødet.

Steg dem med skindsiden nedad på en pande ved svag varme i ca. 15 min så fedtet smelter fra.

Skru op og brun, til skindet er sprødt. Krydr med salt og peber.

 

VEND andebrysterne, og steg på kødsiden i ca. 15 min., til de er som ønsket: svagt rosa eller gennemstegt. Lad kødet hvile i 5-10 min.

 

ÆBLEMOS: Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.

Kog æbler og vand under låg i 5-10 min., til de er helt møre.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Smag til med sukker og krydderier, mens mosen er varm. Afkøl.

 

RØR æblemosen med friskrevet peberrod.

 

SNIT kålen rundt om stokken.

Kog den snittede savojkål i 3-4 min. i kogende letsaltet vand.

Afdryp i en sigte.

 

SKÆR andebrysterne i skiver og server med æblemos med peberrod, savojkål og kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her