2-3 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1½
time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
3 dl kærnemælk
4 spsk knækkede hvedekerner
2 tsk salt
3 spsk olie
evt. 1 tsk løgpulver og ¼ tsk chilipeber eller 1-2 tsk
paprika
175 g grahamsmel (3 dl)
ca. 300 g hvedemel (5 dl)
Til pensling:
1 æg
2-3 spsk knækkede hvedekerner
*
1. Smuldr gæren og udrør den i let lunet kærnemælk.
Pas på ikke at varme kærnemælken for meget, så skiller den.
Tilsæt knækkede hvedekerner, salt, olie, evt. krydderier og
grahamsmel.
Ælt det godt sammen med en træske.
2. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt.
Stil den til hævning på et lunt sted i 30-40 min.
3. Ælt dejen sammen og form den til 2-3 lange tynde brød.
Læg dem på bagepladen belagt med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 30 min.
4. Pensl brødene med æg og drys med knækkede hvedekerner.
Bag dem ved 225 °C i 15-20 min.
Tips: Knækkede eller hele hvedekerner kan overhældes med
koghedt vand inden de æltes i dejen, så bliver de ikke så hårde. Lad dem trække
med vandet ½ times tid.
Grahamsflûtes
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet kærnemælk.
2. Tilsæt knækkede hvedekerner, salt, olie, evt. krydderier
og grahamsmel.
Rør godt sammen.
3. Ælt dejen smidig med hvedemel til dejen slipper bord og
hænder.
Stil den til hævning.
4. Form dejen til flûtes og lad dem efterhæve.
Snit og pensl dem. Bag dem som angivet i opskriften.