Her får du en lækker opskrift på nogle fyldte tomater med
oksekød. 4 personer
# Ingredienser til fyldte tomater:
8 store tomater
400 g hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk tomatpuré
½ bdt persille
1 håndfuld basilikum
2 spsk revet grana- eller parmesanost
1 æg
Til gratinering:
rasp
revet ost
*
Fremgangsmåde til fyldte tomater:
Skær toppen af tomaterne og udhul dem.
Gem indholdet og drys tomaterne indvendig med salt og peber.
Stil dem med bunden opad, så saften kan løbe fra.
Pil og hak løg og hvidløg.
Svits det på panden i olie.
Kom kød på panden og brun det ved god varme under omrøring.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatindmaden og tomatpuré.
Lad det simre 4-5 min. og køl det af.
Bland kødet med hakket persille, snittet basilikum, ost og
æg.
Hvis fyldet virker for løst, kan lidt rasp samle det.
Kom fyldet i tomaterne i et ildfast fad og drys med rasp og
ost.
Sæt fadet i ovnen ved 200 °C ca. 30 min.
Spis tomaterne med godt brød og grøn salat eller som
tilbehør til en lille steak.