Disse lækre kartoffelblinis med rejer kan du både servere
som appetizer, eller du kan servere dem som en forret. De
små blinis kan laves i god tid, og så kan du anrette dem med reje-friskosten
lige inden, gæsterne ankommer. Lækre hapsere og så ligner de en million!
Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.
# Ingredienser
Kartoffelblinis:
500 g bagekartofler
25 g smør
1 dl creme fraiche 38%
½ tsk bagepulver
1½ spsk kartoffelmel
2 æg
¼ tsk muskatnød
havsalt og friskkværnet peber
3 spsk klaret smør eller olie til stegning
Rejer:
2 dl friskost naturel
evt. 1 spsk. mælk eller fløde
1 bundt dild
1 skalotteløg
220 g pillede grønlandske rejer (vigtigt, at de er
friskpillede!)
Du skal regne med cirka den dobbelte vægt, når rejerne endnu
ikke er pillede)
1-2 spsk citronsaft
havsalt og friskkværnet peber
Servering:
lidt frisk dild
røget paprika
revet citronskal
*
Fremgangsmåde
Kartoffelblinis-dej:
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne godt, før de moses.
Mos dem grundigt, så der ikke er klumper.
Rør mosen godt sammen med smør og creme fraiche.
Tilsæt æggene et ad gangen, kom bagepulver og mel i og rør
til en lind dej.
Krydr med salt peber og muskatnød, og sæt dejen på køl til
lige før den skal steges.
Imens forberedes rejerne.
Rejer:
Rør friskosten blød og cremet, evt. med lidt mælk eller
fløde.
Vask og pluk dilden og hak den fint.
Pilskalotteløget og hak det så fint, du kan.
Vend begge dele grundigt med friskosten.
Tilsæt de pillede rejer og vend forsigtigt sammen.
Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft for
friskhed.
Tilsæt evt. lidt sukker for at fremhæve rejesmagen.
Kartoffelblinis – stegning:
Varm en pande op.
Kom fedtstof på og læg klatter af dej på panden med en ske.
Klatterne skal ikke være større end en 5-krone.
Bag i 1-2 minutter, før de vendes og bager færdigt i cirka 1
minut.
Læg de færdige, små blinis på et fad, efterhånden som de
bliver stegt.
Servering
Lun evt. blinisene igen, hvis du har lavet dem i god tid.
Kom reje-friskosten på de lune blinis på et fad, og pynt
hver enkelt blinis med lidt dild og en lille smule røget paprika.
Riv lidt citronskal ud over det hele og server straks.