1 mellemstort hokkaidogræskar
5 tomater
25 g frisk ingefær
2 løg
10 fed hvidløg
2 spsk karry
1,5 l. grønsags- eller hønsebouillon
lidt olivenolie
150-200 g flødeost
Skær kryds i toppen af tomaterne og blancher dem i kogende vand så skallen slipper - læg dem i iskoldt vand og pil dem. skær dem i kvarte.
Skræl græskarret, tag kernene ud og skær kødet i store tern. Pil løget og hak det groft. Pil hvidløg.
I en stor tykbundet gryde varmes lidt olie op. Karryen "brændes" af i olien. Løg og hvidløg tilsættes, hvorefter græskarternene og tomaterne tilsættes. Det hele sauteres til græskarret bliver "uldent" at se på. Ingefær tilsættes. Bouillon hældes på og suppen koger til alt er mørt - ca. 30-40 min. Suppen blendes, smages til med salt og peber, og der spædes eventelt med lidt vand, hvis den er for tyk.
Server med en klat flødeost i hver portion. Giv frisk brød til