4 tørrede kinesiske svampe
2 skiver bønneost (1 skive er 1 ½ cm tyk med et fladmål på 7x7 cm.)
1,25 dl bambusskud fra dåse (evt tørrede bambus opblødt i vand)
125 g magert svinekød uden sener
1 l. hønsebouillon
1 tsk salt
1 spsk kinesisk soya
1 tsk hvid peber
2 spsk vinaigre eller eddike
2 spsk Maizenamel (majsstivelse)
1 æg
2 tsk vegetabilsk olie (helst sesamfrøolie)
1 tynd porre med top
Læg de tørrede svampe i varmt vand i en halv time, hvorefter vandet hældes væk, fjern de seje svampestilke.
Hattene, der er tilbage skæres først i skiver på den ene led og derpå i strimler på den anden.
Skyl bambus og bønneost i koldt vand og skær dem i strimler, ligesom svampehattene.
Det magre svinekød skæres også i strimler på 4-5 cm´s længde
Porren snittes i tynde strimler.
Maizenamelet røres ud i 2 spsk vand til jævning
Ægget sammenpiskes i en skål for sig.
Alle ingredienserne stilles parat inden for rækkevide.
Bland hønsebouillon, salt, soya, svampe, bambusskud og flæskestrimler i en gryde, som bringes i kog.
Lad det koge i ca. 3 minutter.
Tilsæt derpå bønneosten, peber og vinaigre.
Kog det op igen.
Pisk Maizenajævningen i suppen til den er jævnet og kog op.
Derpå hældes lidt af suppen op i det sammenpiskede æg, det er vigtigt, at suppen ikke koger, når det hældes ned i æggemassen, som i givet fald blot vil stivne.
Når denne slat suppe er blandet godt med det sammenpiskede æg, skal det hældes tilbage i den store portion suppe som på dette tidspunkt heller ikke må koge,
Når æggemassen er kommet i suppen må suppen overhovedet ikke koge mere, derfor skal dette sidste led foregå lige inden suppen serveres.