1 fladt tyrkisk brød (ca. 350 g)
125 g groftrevet mellemlagret ost, fx Riberhus 16% (30+)
75 g afdryppede, hakkede soltørrede tomater i olie
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter rucolasalat eller salatkarse
1 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
Tilbehør:
125 g oliven
125 g saltede mandler
Læg brødet på en plade med bagepapir.
Bland revet ost sammen med hakkede tomater, herbes de provence, salt og peber.
Fordel blandingen på brødet og bag det midt i ovnen.
Skær det varme brød i "lagkagesnitter" og fordel salaten ovenpå.
Server straks som snack eller som tilbehør til fx en pastaret.
Energiindhold pr portion: 2595kJ
Energifordeling: Protein: 15%, Kulhydrat: 40%, Fedt: 45%
Fryseegnet: Nej - Tilberedningstid: 15 min
Karrysuppe med rejer
1 liter Karolines Køkken orientalsk karrysuppe
200 rejer i lage eller optøede, frosne
½ liter kinakål i strimler (ca. 100 g)
5 cl hakket frisk persille
¾ tsk fintrevet citronskal
Tilbehør: 240 g ristet flute i skiver
Hæld karrysuppen i en tykbundet gryde og bring suppen i kog under omrøring. Lad rejerne dryppe af.
Læg kinakålen i 6-8 varme portionsskåle og hæld suppen over.
Fordel rejerne i skålene og drys med persille blandet med citronskal.
Energiindhold pr portion: 1620kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 31%
Fryseegnet: Nej. - Tilberedningstid: 30 min.