Zuppa di Razza e Cavolo Romanesc con Strozzapreti
( 10-12 personer)
Suppe:
1 stort grønt blomkål
1 ½ kg rokkevinge uden skind
1 dl olivenolie
3-4 fed hvidløg
1-2 chili
Bredbladet persille
2 stængler bladselleri
1 løg
1 gulerod
Peberkorn, salt
4-5 liter vand
Strozzapreti (pasta):
500 g hvedemel
3-4 dl vand
Suppe: Fileter rokkevingerne og læg kødet på køl.
Tilbered en fiskebouillon på fiskeben, 2 fed hvidløg, bladselleri, gulerod, persille, løg og peberkorn samt vand.
Lad simre stille og roligt et par timer og juster med salt.
Filtrer bouillonen.
Varm olien op i en anden gryde og sauter 2 fed hakket hvidløg og chili, tilsæt fiskekødet og steg yderligere ca. 10 minutter, til fisken begynder at dele sig i lange spaghetti-strimler.
Hæld fiskebouillon på og tilsæt grøn blomkål i små buketter.
Lad simre i min. 45 minutter.
Strozzapreti: Læg melet på bordet med en fordybning i midten, hæld vandet i og ælt stille og roligt massen sammen til en fast dej.
Om nødvendigt kan tilsættes lidt olie.
Læg på køl 1 time.
Rul dejen relativt tyk ud og skær den i kort, "rustik" båndspaghetti.
Anretning: Læg pastastykkerne i den varme suppe og kog 7-8 minutter mere, så pastaen stadig er al dente.
Server suppen meget varm med friskhakket persille på.
En typisk suppe fro Lazio-kysten, der hor sin rod i Ostia, hvor Il Tevere flyder ud i Middelhavet. Strozzapreti: Jo, det betyder "præstekværkere", fordi en romersk præst, der elskede disse korte og tykke pastastykker. en gang forspiste sig i dem og endte med at blive kvalt.