Logo

Nudelsuppe med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Meget hurtig, meget nem og alligevel ret så raffineret. Og fantastisk krydret med citroner, hvidløg og persille

Meget hurtig, meget nem og alligevel ret så raffineret. Og fantastisk krydret med citroner, hvidløg og persille

 

1 løg

1 fed hvidløg

100 g porre

200 g grønne asparges

3 spsk olivenolie

5 dl grønsagsbouillon

1 laurbærblad

½ bundt persille

60 g suppenudler, f.eks. stjernenudler

100 g dybfrosne ærter

1-2 spsk citronsaft

salt, peber og sukker

80 g rejer

 

1. Løg og hvidløg hakkes fint.

Porren gøres i stand og skæres i små terninger.

Aspargesen skrælles på den nederste tredjedel, de træede ender skæres af og stænglerne skæres i skrå, tynde skiver.

Løg, hvidløg og porre steges glasagtige i 2 spsk olivenolie.

Bouillon, laurbær og 2 stængler persille tilsættes, bringes i kog og småkager i 10 minutter under låg ved middel varme.

 

2. Nudlerne koges i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.

Vandet hældes fra, og de overhældes hurtigt med koldt vand.

Asparges og ærter hældes i suppen, som småkager i yderligere 5 minutter.

Suppen smages godt til med citronsaft, salt, peber og 1 knsp sukker.

Rejerne varmes hurtigt i suppen.

Til slut strøs resten af persillen eller gremolata (se nedenfor) over.

 

Gremolata er en fantastisk krydderi blanding

Afreven skal af 1 økologisk citron blandes med 1 finthakket fed hvidløg og 6 spsk finthakket persille og drysses over gryderetten.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her