Logo

Mulligatawny suppe - få en skøn opskrift på karrysuppe med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mulligatawny suppe - få en skøn opskrift på karrysuppe med kylling

 

Mulligatawny suppe er en skøn karrysuppe med kylling grønsager og masser smag - få den lækre opskrift på Mulligatawny suppen her.

Mulligatawny betyder oprindeligt "pebervand". Det er en klassisk hønsekøds- eller kyllingesuppe, egentlig fra Indien, men arbejdet videre på af englænderne, der fx fandt på at servere suppen med ris.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

250 g kyllingebryst (uden skind)

15 g smør eller olie

2 tsk karry

1-2 porrer

1 æble

3,4 liter hønsebouillon

50 g rosiner (udblødt i kogende vand)

150 g kogte ris

salt og peber

Tilbehør: brød

*

 

Skær kødet i mundrette stykker og brun dem i en gryde med fedtstof.

Tilsæt karry og fintsnittede porrer.

Vend rundt og tilsæt æbletern.

Spæd med bouillon og lad suppen simre 8-10 min.

Tilsæt afdryppede rosiner og kogte ris og smag til med salt og peber.

Server med brød til.

 

INFO: Mulligatawny er en indisk suppe, ofte baseret på kylling, tomat, karry og forskellige rodfrugter. Navnet stammer fra tamil, hvor det betyder "pebervand" ("mullaga" betyder peber og 'thanni' betyder vand) til trods for, at peber ikke er nogen vigtig ingrediens i retten.

Mulligatawny er blandt de retter, der bliver serveret i 90-års fødselsdagen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her