Logo

Mulligatawny - kyllingesuppe med karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lille kylling, 1000-1200 g
1 ½ l vand
2 tsk karry
5 spsk majsstivelse
1 ½ dl fløde 9 %
2 peberfrugter i tern (250 g)
2 gulerødder i små tern (150 g)
200 g selleri, persillerod eller pastinak i små tern
3-4 porrer i tynde ringe (400 g)
2 skrællede, groftrevne æbler (200 g)
Salt og peber
Tilbehør: Godt brød

1. Fjern en evt. pose med indmad fra kyllingens indre.
2. Pil evt. det skind af kyllingen, som let lader sig fjerne.
3. Læg kyllingen i en gryde, dæk den med vand (mindst 1 ½ l.), tilsæt 1 tsk salt og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca. 30 min. Kyllingen er færdig, når lårbenet let kan løsnes. Bruger du stege-termometer, skal temperaturen i overlåret være 75°.
4. Tag kyllingen op af suppen og lad den køle af. Gem suppen.
5. Hæld suppen igennem en sigte og fjern det øverste lag fedt.
6. Pluk det afkølede kyllingekød fra benene og smid skindet ud. Skær kødet i små tern.
7. Rør karry og majsstivelse sammen med 1 ½ dl fløde i en gryde.
8. Tilsæt ca. 1 ½ l. suppe fra kyllingen.
9. Tilsæt grønsager, æble og kyllingekød, giv suppen et opkog og lad den småkoge i 5 min.
10. Smag til med salt og peber.

Vil du tabe dig, kan du spise: En portion af suppen med et stykke brød.
Tips: Har du en restkogte ris, kan du altid komme dem i suppen som ekstra fyld.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her