Ælt dejen sammen
dagen før, og sæt den i køleskabet. Form brødene, og lad dem hæve, mens du laver
den nemme suppe. Grønt og godt.
Løgsuppe
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Fryseegnet
#
Suppe:
600 g løg
3 fed hvidløg
25 g smør
2 kviste frisk
timian (eller 1 tsk tørret)
8 dl grønsagsbouillon
eller vand
1 stort laurbærblad
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør: persille
franske flute (se
opskrift) eller andet brød
*
Pil løgene, og skær
dem i skiver. Knus hvidløgsfeddene.
STEG løgene klare i
en gryde med
smør. Tilsæt hvidløg
og timian og derefter bouillon sammen med laurbærbladet. Lad suppen simre under
låg i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
SERVER suppen med et
drys hakket persille og flute.
Franske flutes
3 stk. Arbejdstid:
ca. 30 min. Hævetid: ca. 15 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede
#
10 g gær
½ liter koldt vand
2 tsk groft salt
1 spsk olie
750 g hvedemel
*
Rør gæren ud i lidt
af vandet.
Tilsæt salt, olie og
gradvist mel.
Rør, til dejen er så
fast, at den kan æltes.
Dejen må gerne være
lidt klistret og fugtig.
Ælt dejen godt, og
lad den hæve tildækket i 12-15 timer i køleskab.
Vend dejen ud på et
meldrysset bord, og form den til 3 flutes.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve
tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Pensl brødene med
vand, rids dem dybt med en skarp kniv, og bag dem ved 225 °C i ca. 15 min. til
det lyder hult, når man banker på undersiden af dem.
Afkøl brødene på en
bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin