4 personer
Kold tomatsuppe:
10 store tomater (ca. 1 kg)
kogende vand til skoldning
1 spsk grønsagsbouillon-pasta eller 2 grønsagsbouillon-terninger
1 dl vand
1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
2 finthakkede, røde peberfrugter (ca. 200 g)
½ l koldt vand
1 ds koncentreret tomatpure (ca. 70 g)
1 tsk balsamicoeddike
1 tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Ostebrød:
4 pitabrød
100 g Karoline's PizzaOst
Gratinering: Ca. 7 min. ved 250°.
Kold tomatsuppe: Prik tomaterne med en spids gaffel. Kom dem i kogende vand et kort øjeblik til skindet begynder at løsne sig. Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint. Opløs bouillon-pastaen i 1 dl kogende vand i en gryde. Tilsæt løg og kog dem under låg i ca. 1 min. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Stil suppen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer til den er kold. Smag tomatsuppen til.
Ostebrød: Flæk pitabrødene og fordel osten på de 8 halve brød. Gratiner brødene midt i ovnen.
Ved serveringen: Skær de varme brødskiver i kvarte og server dem til den kolde tomatsuppe.
Tips: I stedet for friske tomater kan anvendes 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g). Smag suppen til med ½ tsk sukker og ½ tsk groft salt ekstra.