500 g Kartofler (Vælg en type der let koger ud)
1-2 stk Løg
30 g Olie
8 dl Hønsebouillon
2 dl Mælk
300 g Mørt oksekød
Salt
peber
evt. hvidløg og friske krydderurter
Marinade:
Olie
kryddereddike
Hvidløg
oregano
Salt
Peber
Bland marinade, skær kødet i tynde strimler og bland det i marinaden. Lad den trække mens suppen tilberedes.
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker, løgene og evt. hvidløg pilles og hakkes. Olien varmes i en gryde. Kartoflerne og løg vendes i olien til de bliver blanke. Tilsæt bouillon og bring i kog. Kog suppen under løg i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.
Hæld ca. halvdelen af vædsken over i en skål mens suppen blendes med fx. en blenderstav. Kog suppen op igen tilsæt resten af væsken og mælken igen. Smag til med salt og peber.
De tynde kødstrimler svitses i lidt olie og serveres til suppen. Anret suppen i tallerken med kød og drys med friske krydderurter.
Spis groft brød til.