2 porrer
2 løg
2 gulerødder
2 kartofler
1 persillerod
½ selleri
1 ½ l. hønsekødbouillon
50 g smør
persille
Forslag til andre grønsager:
peberfrugtringe
blegselleri
champignon
ærter
forskellige slags kål
Grøntsagerne gøres i stand. Løgene pilles og hakkes småt.
Skræl gulerødder, kartofler, persillerod og selleri.
Riv dem på den grove side af råkostjernet.
Skær rod og top af porrerne, gem det sidste.
Skær porren i smalle ringe.
Så laves en suppevisk af porregrønt, persillestilke og selleritop, som ombindes med ufarvet bomuldsgarn.
Smørret smeltes i en gryde og de findelte grønsager svitses heri.
Bouillon og suppevisk tilsættes.
Læg låg på, lad suppen koge i ca 15 min.
Suppevisken tages op, suppen skummes og smages til med salt og peber.
Andre krydderier kan efter smag tilsættes.
Suppen serveres rygende varm, evt pyntet med friskhakket persille.
Flutes eller groft brød serveres til.