ca. 12 flæskeben (nøgleben, skinkeben, små ribben)
1 porrevisk
svinebouillon
2 dl valsede byggryn
10 kartofler
8-10 porre
1 dyb tallerkenfuld hakket grønkål
Benene saltes godt aftenen før og skyldes grundigt i ca. 3 hold vand.
Tildækkes med vand og koges i 1 ½-2 timer.
Når vandet koger skummes og porrervisk og bouillon tilsættes.
Byggryn skal koge med de sidste 45 minutter.
Benene tages op og tildækkes, så de holder varmen.
Kartoflerne (skrællet og skåret i kvarte) tilsættes og koger med i ca.
15-20 min. - tilsæt evt. salt.
Porrerringe tilsættes ca. 10 min før kartoflerne er færdige.
Til sidst tilsættes den hakkede grønkål, som skal koge ca. 1-2 minutter.
Suppen serveres sammen med benene og evt. rugbrød.
Der serveres isvand og evt. snaps til.
Tips: Mange ødelægger grønkålens fine smag med dominerende grønsager
som fx. gulerødder (der har en sødlig smag) eller selleri.
Portugiserne har en beslægtet ret, "Caldo Verde", som også kan anbefales.