Logo

Grønkålssuppe 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 12 flæskeben (nøgleben, skinkeben, små ribben)
1 porrevisk
svinebouillon
2 dl valsede byggryn
10 kartofler
8-10 porre
1 dyb tallerkenfuld hakket grønkål
 
Benene saltes godt aftenen før og skyldes grundigt i ca. 3 hold vand.
Tildækkes med vand og koges i 1 ½-2 timer.
Når vandet koger skummes og porrervisk og bouillon tilsættes.
Byggryn skal koge med de sidste 45 minutter.
Benene tages op og tildækkes, så de holder varmen.
Kartoflerne (skrællet og skåret i kvarte) tilsættes og koger med i ca.
15-20 min. - tilsæt evt. salt.
Porrerringe tilsættes ca. 10 min før kartoflerne er færdige.
Til sidst tilsættes den hakkede grønkål, som skal koge ca. 1-2 minutter.
Suppen serveres sammen med benene og evt. rugbrød.
Der serveres isvand og evt. snaps til.
 
Tips: Mange ødelægger grønkålens fine smag med dominerende grønsager
som fx. gulerødder (der har en sødlig smag) eller selleri.
Portugiserne har en beslægtet ret, "Caldo Verde", som også kan anbefales.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her