Fra italiensk kogebogsmanuskript fra 1300-tallet.
Fisk
Olie
Løgskiver
Mandler (smuttede)
Rosiner
Svesker
Peber
Safran
Udvalgte krydderier
Kanel
Vin
Eddike
Eventuelt:
indkogt vin eller sukker
Man steger renvasket fisk i rigelig olie og sætter det dernæst til afkøling.
Så steger man løgskiver i resten af olien. Smuttede mandler, tørre rosiner og svesker steges derefter sammen med løgene.
Den overskydende olie fjernes, og man tager peber, safran og andre udvalgte krydderier samt kanel, ikke for meget, men godt malet.
Løgene kommes i vin og eddike, og det stilles til kogning over varmen.
Så tages det atter bort fra varmen, og man tager nu et andet fad, hvori løgene lægges i lag, skiftevis med fisk.
Ønskes maden sød, tilsættes indkogt vin eller sukker.